top of page

Kom bij onze club

Een mastermind voor ondernemende creatieve denkers en doeners

Fotofolies x ClubF-20.jpg

De Club F mastermind is een traject voor een exclusieve groep van zes ondernemers met wie we samen op pad gaan van februari tot november. Deze mastermind is voor jou als jij dit jaar jouw onderneming naar een volgend niveau wil tillen en je zo je eigen vorm van vrijheid en succes wil invullen.

Je bent zelfstandige geworden, omdat je meer vrijheid wilde en omdat je iets wilde gaan doen wat je echt graag doet. Iets dat je energie geeft en voldoening. Na dat eerste enthousiasme kwam al snel de realiteit. Vrijheid, dat wil ook zeggen dat je alles alleen moet beslissen, dat je je eigen deadlines moet stellen en ze ook halen, dat je klanten moet aantrekken, een waardevol aanbod moet creëren,... het lijstje van wat moet, stopt nooit. Die ideeënfontein in jou, die stopt ook nooit. Daardoor raak je soms overweldigd. Je twijfelt aan jezelf. Is dit het nu? Dat ondernemen voor meer vrijheid? Het zijn niet altijd regenbogen en eenhoorns. Soms regent het pijpenstelen. En dan is het fijn als iemand zegt: 'Hé, wil je mee onder mijn paraplu en zullen we samen een warme koffie gaan drinken?'

Is dit herkenbaar voor jou?

 • Aan ideeën en plannen geen gebrek, maar ze effectief uitvoeren, dat is een ander paar mouwen. Je mist een klankbord om je ideeën af te toetsen en een stok achter de deur om in actie te schieten.

 • Je hebt soms het gevoel dat het niet vooruit gaat. Dat frustreert je.

 • Je voelt al wel eens druk om te doen wat concullega’s doen of wat ‘goeroes’ op social media zeggen over succesvol zijn. Tegelijk voel je dat dit niet in lijn ligt met wat jij zelf belangrijk vindt en waar jij voor wil staan.

 • Je hebt soms het gevoel dat je er alleen voor staat. Vrijheid, dat is allemaal goed en wel, maar je zou het wel fijn vinden om een 'mateke' te hebben met wie je regelmatig kan sparren

 • Persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn is belangrijk voor jou. Je hebt al wel wat cursussen gevolgd, je leest boeken of luistert podcasts over de onderwerpen die je interesseren of waarover je iets wil bijleren, je volgt inspirerende voorbeelden op social media. Je kent de theorie, maar om dat om te zetten in de praktijk, dat vind je niet altijd makkelijk. Het zou wel zo fijn zijn als je dit samen met iemand zou kunnen doen.

 • Je legt de lat hoog voor jezelf en je werk. Een kritische innerlijke saboteur en (onbewuste) angst om het niet goed genoeg te doen, zorgt al wel eens voor uitstelgedrag. Een cheerleader-squad zou je helpen om door die belemmerende overtuigingen te zien .

 • Je doelstellingen uitspreken en 'accountable' gehouden worden, zouden je helpen om doelen in acties om te zetten.

Hoe zou het zijn om...

... samen een groeiplan op te stellen en weten dat iemand jou zal ondersteunen om concrete stappen te zetten

... van denken naar doen te gaan en van uitstellen naar actie ondernemen

... het niet altijd alleen te hoeven doen

... wins en fails te kunnen delen, eerlijk en zoals het echt is, soms met een lach, soms met een traan

... deel uit te maken van een club'ke met gelijkgestemden

Fotofolies x ClubF-16.jpg

Je bent niet alleen

No worries​, wij hebben ook dingen gedaan omdat we dachten ze zo hoorden. Wij hebben ons onbewust ook al eens laten verleiden om iemand anders' idee van succes na te streven. En weet je wat, dat is helemaal ok. Want dat heeft ervoor gezorgd dat wij en ook jij weer gegroeid zijn als mens en als ondernemer. Jij weet nu dat je je eigen pad wil bewandelen, op jouw manier

 

Daarom lees je boeken, luister je naar podcasts, volg je inspirerende voorbeelden op de socials en schrijf je je in verschillende doe-het-zelf-cursussen in.  Je hebt echt al keihard gewerkt aan jezelf en aan je zaak. Dat zien wij. En daar mag je jezelf voor erkennen en een schouderklopje geven. Als je het niet eerst zelf had geprobeerd, had je nu niet kunnen benoemen waar je hulp bij kan gebruiken. 

 

Wij gaan graag mee op pad op jouw ondernemersreis.

Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. 

De Club F Mastermind is de motor van jouw groei

Het concept van een mastermind werd geïntroduceerd door Napoleon Hill in zijn boek 'Think and grow rich'. Hij omschrijft het als "A friendly alliance with one or more persons who will encourage one to follow through with both plan and purpose."

Onze mastermind helpt jou om afgebakende tijd te reserveren om te werken aan je zaak. We zien elkaar tweewekelijks online en tijdens drie livedagen. Dit zorgt voor 'accountability' en actiegerichtheid, want wij en je vijf business budies zijn jouw accountability partners, maar ook je eerlijke klankbord, sparring partners en supporters in één.

 

Deelnemen aan een mastermind is

 • ruis van bijzaken onderscheiden en zo focus bepalen en houden

 • niet blijven hangen in overweldiging en keuzestress

 • durven doen en stappen zetten vooraleer het perfect en helemaal af is

 • je eigen vorm van vrijheid en succes  verkennen en waarmaken

 • lichter ondernemen, zodat je ook nog tijd en energie hebben voor andere dingen

 • in een veilige omgeving eerlijk kunnen delen hoe het met je gaat, als mens en als ondernemer, ook als het een mindere dag is

 • dankzij herkenning in het verhaal van anderen (terug) goesting en plezier hebben in het ondernemen

 • samen, en niet alleen

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?
Fotofolies x ClubF-10.jpg
Fotofolies x ClubF-4.jpg

We zien elkaar tweewekelijks online voor de vaste mastermindcall en we organiseren ook drie live coachdagen waar we aan de slag gaan rond bepaalde thema's.

 

De eerste livedag starten we met het uittekenen van jouw groeiplan. Dit wordt jouw kompas voor de mastermindcalls. De thema's van de andere livedagen bepalen we samen met de groep. Bij ons geen eenheidsworst en op voorhand gedrukte werkboeken. Wij werken op maat en met wat zich aandient.

 

Met twee ondernemerscoaches in huis die elkaar uitstekend aanvullen, kan je rekenen op een uitgebreid palet aan expertise en kennis. Afhankelijk van de noden van de groep, leveren we oefeningen, templates en (luister)lectuur aan via Notion. Dat kan ook over missie en strategie, waarden, je Why, plannen, de ideale klant definiëren en aantrekken, aanbod vormgeven, financiële planning, budgetbeheer, belemmerende overtuigingen, zelfvertrouwen, perfectionisme, rode draden in veelzijdigheid, talentgericht werken, van dromen naar doen,...  

De tweewekelijkse calls zijn gericht op accountability en sparren. Elke masterminder krijgt elke call de tijd en ruimte om een uitdaging, vraag, probleem, struggle,... voor te leggen aan ons en aan de groep. In een mastermind krijg je advies en geef je ook advies. Zo ondersteun je en versterk je elkaar. 

Tussen de calls door kan je bij ons en bij elkaar terecht via een besloten groep. 

Praktisch

Timing

 • drie livedagen: 14 februari, 9 juni en 10 november in de Baarbeekhoeve in Muizen (Mechelen)

 • twaalf tweewekelijkse videocalls (niet tijdens de schoolvakanties) op vrijdag van 10u tot 12u op 3/3, 17/3, 31/3, 21/4, 5/5, 26/5, 16/6, 30/6, 15/9, 29/9, 13/10, 27/10​

 • ondersteuning via een besloten groep

 • werkbladen en oefeningen via Notion-templates

Aanmelden

 

Jouw investering 

Jouw investering bedraagt 2.497 € (excl. BTW) voor 3 livedagen, 12 online mastermindcalls, materiaal via Notion en ondersteuning via een besloten groep.

Dit zijn wij

Geertrui en Anouk, twee ondernemerscoaches met een hoek af. 

Fun - Fierce - F*k perfect!

Fotofolies x ClubF-2.jpg
Veelgestelde vragen
 • Kan ik deelnemen als ik zelfstandige in bijberoep ben
  Ja, dat kan. Jouw statuut is voor ons niet zo belangrijk. Wat wel een must is, is dat jij ondernemen serieus neemt en niet (meer) als een hobby beschouwt. Deel uitmaken van de mastermind wil zeggen dat (een groot deel van) je focus op je onderneming ligt en dat jij ondernemen serieus neemt. Alleen zo kan je groeien en kunnen we het niveau van de groep waarborgen.

 • Hoe lang moet ik al ondernemen?
  De basics van jouw onderneming zijn al duidelijk. Je bent al up and running, maar je voelt dat er nog ergens iets stropt.

 • Waarom moet ik een intakegesprek doen?
  Het is zowel voor jou, als voor ons en de groep dat er een match en een goed evenwicht is. Wij willen kunnen garanderen aan ieder die instapt dat de plek waar je je nu bevindt in je ondernemersreis gelijk(w)aardig is, zodat jullie optimaal van elkaar kunnen leren.

   

 • Kan ik in termijnen betalen?
  Ja, dat kan. Je kan kiezen tussen een éénmalige investering van 2.497€ (excl. BTW) of tien maandelijkse betalingen van 275€ (excl. BTW).

 • Moet ik alle sessies volgen?
  Voor jouw eigen proces en dat van de groep is het essentieel dat je je commit om elke keer aanwezig te zijn en om ook tussen de calls door tijd te maken om aan de slag te gaan.

 • Waarom duurt een mastermind zo lang?
  Verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag. Door tweewekelijks tijd te vrijwaren in je agenda en ook tussendoor aan de slag te gaan, kan je werken op de lange termijn zodat je echt effect en impact ziet.

 • Waarom zijn er maar zes plaatsen?
  Wij willen iedereen maximaal de kans te geven om te leren en te groeien. Dat kan in deze formule alleen in kleine groep. De groep is klein genoeg om je eigen individuele pad te bewandelen en door ons gecoacht te worden. De groep is klein genoeg om met iedereen een persoonlijke band te ontwikkelen, zodat je ook van elkaar kan leren. Tegelijk is de groep groot genoeg (maar niet overweldigend) om niet alleen van twee ervaren ondernemerscoaches te leren, maar ook van je vijf mede-masterminders.

   

 • Waarom hebben jullie geen werkboek en een uitgewerkt programma met vaste thema’s?
  Omdat wij willen werken met wat zich aandient en met wat jij en de groep nodig hebben. We bepalen samen met jou en de andere masterminders rond welke thema’s we op de livedagen zullen werken.

 • Is er ook individuele begeleiding?
  Nee, dat is momenteel niet voorzien. We werken in een kleine groep, zodat er steeds ook individuele aandacht kan gaan naar jou.

 • Heb je nog een vraag die niet beantwoord is?
  Mail ons op hallo@clubf.be

bottom of page